Dugoročni učinci:Smanjeni autoritet domene

Trenutni učinak:Gubitak vidljivosti : Nakon što je stranica deindeksirana, neće se pojaviti u SERP-u, što znači da gubite vidljivost za relevantne upite pretraživanja.Pad organskog prometa : Kao izravna posljedica gubitka vidljivosti pretraživanja, organski promet na vašoj web stranici naglo će pasti.Negativna percepcija robne marke : ako je vaša cijela web stranica deindeksirana zbog velikog kršenja, to može naštetiti reputaciji vaše marke. Korisnici mogu vašu stranicu smatrati nepouzdanom ili nevažnom.: Deindeksiranje vrijednog sadržaja moglo bi oslabiti vaš ukupni autoritet domene, što bi otežalo rangiranje vaše stranice u budućnosti.Gubitak udjela veza : Stranice koje su nekada bile indeksirane i zarađivale su vrijedne povratne veze mogu izgubiti svoju vrijednost u vezi ako budu deindeksirane, što dodatno šteti vašim SEO naporima.

 

Kako popraviti ili spriječiti deindeksiranje

Ako su vaše stranice deindeksirane, važno je ne paničariti. Deindeksiranje je često reverzibilno, osobito ako se problem brzo identificira i riješi. U nastavku je nekoliko koraka koje možete poduzeti da biste riješili probleme s deindeksiranjem:1. Provjerite Google Search ConsolePrvi korak u dijagnosticiranju problema deindeksiranja je korištenje Google Search Console (GSC). Ovaj besplatni alat pruža Posebna baza podataka dragocjene uvide u status indeksiranja vaše web stranice i može vam pomoći u prepoznavanju problema. Također možete poslati stranice na ponovno indeksiranje putem GSC-a nakon rješavanja problema.2. Ispravite tehničke pogreškeAko tehnički problemi poput netočnih postavki datoteke robots.

Posebna baza podataka

txt ili oznaka “noindex” uzrokuju deindeksiranje,

odmah ispravite te probleme. Ažurirajte svoju datoteku robots.txt kako biste omogućili tražilicama indeksiranje važnih stranica i uklonite oznake “noindex” gdje je to potrebno.3. Poboljšajte kvalitetu sadržajaAko je Modèl ibrid sa a mete aksan sou problem niske kvalitete sadržaja, obnovite svoje stranice vrijednim informacijama visoke kvalitete. Usredotočite se na stvaranje originalnog, dobro istraženog sadržaja koji br lists služi potrebama vaše publike. Provjerite jesu li vaše stranice sveobuhvatne i relevantne za upite pretraživanja koje ciljate.4. Podnesite zahtjev za ponovno razmatranjeAko je vaša stranica deindeksirana kao rezultat ručne kazne,

 

Redovito nadzirite svoju stranicuNajbolji

način da spriječite deindeksiranje je redovito praćenje zdravlja i performansi vaše web stranice. Upotrijebite alate kao što su  Osim toga, provodite redovite revizije kako biste osigurali da vaš sadržaj ostaje visoke kvalitete i da nema tehničkih problema.6. Izbjegavajte Black Hat SEO taktikuDržite se praksi bijelog SEO-a.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *