Важно ли е да има уникален текст на уебсайт?

Уникалността на текста е една от характеристиките на качеството на съдържанието. Това е съотношението на оригинални пасажи и фрагменти, заимствани от други източници. Делът на оригиналния материал и плагиатството в дадена статия се измерва като процент.

когато се индексира от търсачките

Съответно нулевата уникалност е абсолютно и безсрамно плагиатство.

Техническа уникалност е липсата на съвпадения в реда на думите в статии на други сайтове. Опитните преписвачи могат да подобрят техническата уникалност чрез умело жонглиране на синоними, структура Библиотека с телефонни номера на изречение и текст. Често четем статии в интернет и изпитваме чувство на дежавю: текстовете изглеждат различни, но приликите са очевидни.

Има и семантична уникалност

оригинални идеи, оригинални материали, експертни данни. Такова съдържание е интересно за потребителите и се оценява високо от търсачките.

Толкова ли е важно уникалното съдържание?

SEO специалистите са разделени на два лагера: някои с пяна на устата доказват, че без изключително уникално съдържание не можете да стигнете до първите места и изискват само хардкор от копирайтърите, само 100% показатели, други са убедени, че влиянието на техническите уникалността на промоцията е силно преувеличена. Истината както винаги е някъде по средата.

Аргументи против
Уникалността не е основният фактор при класирането в търсачките. Доказателство са множество примери, когато сайт, копирал чужди материали, е класиран по-високо от оригиналния източник. Най-ярките примери са сайтове за новини или продукти, които изобщо нямат уникално съдържание.

Библиотека с телефонни номера

Търсачките се интересуват от полезността на ресурсите и поведенческите фактори. Можете да закарате копирайтър в гроба, като поискате от него хиляди описания на автомобилни гуми със 100% уникалност, но цялата тази адска работа ще отиде в канала, ако магазинът ви е неудобен за използване, имате крива доставка, един вид плащане и куп обидни отзиви.

Ако сайтът има ядро ​​от посетители, хората всъщност го посещават всеки ден, тогава копирането на полезни тематични статии, посочващи оригиналния източник, само ще добави точки към него.

Аргументи за
В същото време уникалността е най-важният параметър на текста, когато трябва да говорите за бизнеса си, дори ако сте един от хилядите търговци на автомобилни гуми.

Изисква се висока уникалност за секциите на изображението

за фирмата;
мисия;
предимства;
прегледи;
характеристики на поръчка, плащане и доставка.
Ако сте производител, тогава вашата задача е да напишете оригинални описания на вашите продукти.

Друг аргумент в подкрепа на оригиналността на текстовете е, че плагиатството е незаконно. Ако не е предоставена връзка към оригиналния източник, това е кражба. Някои хора няма да обърнат внимание, докато други ще подадат жалба и това е добре, дори само за поддръжката на търсачката.

В кои области е невъзможна абсолютната уникалност и защо?
Високият процент уникалност на текста остава едно от основните изисквания aнализа на целната публика на клиентите към копирайтърите. Съставихме малък измамен лист с допустими отклонения за плагиатство за млади автори.

Нива на уникалност на артикула

100–95% Граница на съвършенство Текстът е напълно без плагиатство, има незначителни припокривания или цитати
90–94% Няма ограничение за съвършенство Текстът съдържа цели изречения, заимствани от други източници
80–89% Има място за подобрение Намерени малки параграфи в текста, които съвпадат с вече публикувани материали
по-малко от 80% Ще трябва да се пренапише Статията съдържа големи части от заимстван текст от един или повече източници
Но статията е друга, а понятието уникалност на текста е относително. Например, приемливо ниво на оригиналност за авторска статия в блог е 95–100% за описание на продукт с ясни технически характеристики, приемлив е праг от 50%, а за статия на правна тематика, а изискване от 70–80% би било адекватно.

Често авторите, повишавайки уникалността, превръщат първоначално добрите текстове в примери за многословие, когато конкретни термини се заменят с богато украсени синоними. Такава графомания не носи никаква полза нито на потребителите, нито на сайта. От безсмислената и безпощадна битка за уникалност страдат повече от останалите статии по следните теми:

медицина и наука;
съдебна практика;
технологии и електроника;
автомобили;
готвене.
Как да напиша уникална статия
Има три метода за писане на статии за уеб ресурси.

Копирайтинг.
Оригинален текст, написан от нулата. Самият автор обмисля bwb directory структурата, търси текстурата, интервюира експерти и събира информация от авторитетни източници.
Копирайтърите не се страхуват да използват цитати в своите текстове, като посочват източника като аргументи.
Пренаписване.
Текст, създаден от един или повече първични източници. Преписващият не трябва да се потапя в темата, достатъчно е да пренапише изходния материал със свои думи.
Написахме повече за методите за работа върху текстове в статията Копирайтинг и пренаписване на разлики, разлики, прилики.
Превод от чужди езици.
Отделен начин да получите уникално и полезно съдържание е да превеждате статии и да ги адаптирате към руската реалност. Тук се изисква посочване на източника.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *