Как да създадете връзки на уебсайт и да увеличите трафика

Попитайте SEO специалистите какви схеми за свързване се използват на техните сайтове – половината от тях ще отговорят с недоумяващо свиване на рамене. Свързването на страници към ресурсите на такива „бъдещи майстори“ по правило е в състояние на природно бедствие и е напълно лишено от логика. Достатъчно е да подредите вътрешните връзки и ще получите увеличение на трафика с 30-40%. Вместо това SEO работниците“ продължават да пилеят бюджета на клиента за ново съдържание, което по някаква причина упорито не работи.

Изграждането на връзки в SEO е фигура от висшия пилотаж

Това е дълго и трудно и трябва да мислите. Следователно в SEO Списък на електронната поща на промишлеността плановиците вътрешното свързване на страници е сред важните, но не спешни задачи – отложени за безкрайно по-късно.

Свързване на страници на уебсайтове: какво е това?

Свързване на сайтове – работа върху свързване на страници с връзки. Всяка от страниците с ресурси има тегло на връзката. Повторното свързване ви позволява законно да манипулирате теглото на връзката – тоест да я прехвърлите към онези страници, които са по-важни за предназначението им.

Нека да разгледаме един теоретичен пример. Уебсайт, който продава тапети, публикува статия в блога на тема „Как да изберем тапет. Тъй като целта на сайта е да продава, е логично да поставите линк от статията към търговската страница, било то листинг или картичка за определен продукт. Човек ще завърши четенето на статията, ще научи за критериите за избор на тапет и, като щракне върху връзката, ще премине директно към избора. В допълнение, търговската страница (по-важна) ще получи част от сока за връзки от информационната. Блогът ще отслабне, но ще оцелеем някак.

Списък на електронната поща на промишлеността

 

Поставянето на връзка в горния пример вече е връзка

Само на практика SEO специалистите често трябва да се справят с ресурси, които имат стотици хиляди страници от различен тип. Работата със свързването на такива „чудовища“ изисква хирургическа прецизност и абстрактно мислене, за да се визуализира цялата верига. Премахването на една връзка от край до край на голям ресурс може да доведе до намаляване на класирането за заявки и спад в трафика.

Сокът на връзката се определя от показателя PageRank от Google. Въпреки че Google вече не показва PR стойността, самата метрика е „по-жива от всякога“. Yandex няма подобен показател. Руската търсачка по принцип не одобрява промоцията чрез връзки.

Нека обясним схемата: ако от страница, предаваща PR (донор), има връзки към 3 страници, които получават тегло (акцептори), всяка ще получи една трета от предаденото тегло на връзката на донора. Когато има четири приемащи страници, всяка получава 25%. Тоест страницата не е „дойна крава“. Разделянето на теглото му на много малки „филии“ е доста глупаво. Тогава акцепторите по същество няма да получат нищо.

Най-удобният начин за анализиране на връзките към уебсайтове е използването на безплатната програма Page Weight Lite.

Какво предоставя правилното свързване на страниците на уебсайта?

Правилното свързване не само пренасочва тежестта към най-важните страници. Той изпълнява и други полезни функции:

Помага за ускоряване на индексирането на нови страници. На първо място, роботите заобикалят важни страници – и, разбира се, следват връзките, които водят от тях. Ако поставите връзка от важна страница към нова, новата ще се появи в индекса не след дълго.
Повишава релевантността на страницата към заявката – поради котвата (текст на връзката).
Улеснява навигацията в сайта за потребителите. Това важи особено tрендови Цели и стратегии за модерни праќања за големи ресурси, където потребителят може да се скита в такива „диви места, че просто не може да намери пътя обратно и напуска сайта с негативност. За да избегнете подобен инцидент, струва си да използвате галета, благодарение на която потребителят може да достигне по-високо ниво.

Подобрява поведенческите фактори. Пряко следствие от предишната функция. Колкото по-лесно се ориентира човек, толкова по-дълго ще остане в сайта и толкова повече страници ще посети. Това се отразява на класирането не само в Yandex (което разчита на поведенчески фактори), но и в Google. Google също има степен на отпадане, но те се изчисляват по различен начин от Yandex. Чуждестранна търсачка отхвърля не посещение с продължителност < 15 секунди, а посещение, при което лицето е прегледало само една страница.
В допълнение, свързването служи като вид панацея за копиране и поставяне. Copy-pastors като правило не се притесняват да премахват връзки от копирани текстове – защото не разбират защо е необходимо това. Така че, благодарение на copy-pasters, сайтът също ще получи сок от връзки отвън.

Видове вътрешни връзки

Според най-общата класификация, свързването на страниците на уебсайта може да бъде вътрешно и външно. Външен е, когато връзките от други ресурси са привлечени за „напомпване“ на страници. Външното buying house b свързване и разпространение са повод за отделен разговор. В тази статия ще разгледаме вътрешното свързване и неговите видове.

Видове вътрешни връзки – диаграма

Ръчно и автоматично
В SEO работата, извършена ръчно, дава по-добри и по-надеждни резултати от използването на програми. Но понякога рутинната работа се оказва толкова трудоемка, че трябва да се примирите с грешките, направени от машините.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *