Wat ze je niet vertelden over domeinen thuis

Wat is een internetdomein?

Een domein is – simpel  2024 Bijgewerkt telefoonnummer Lead van wereldwijd gezegd – wat volgt op www. Het wordt ook wel het tweede orde domein genoemd. Bijvoorbeeld.

Wat is een domeinachtervoegsel?

Het achtervoegsel volgt de domeinnaam en kan vele vormen aannemen. Het wordt ook wel een top level domain genoemd , Engels TLD (top level domain).

De meest voorkomende extensie in Tsjechië is .cz (er zijn er momenteel 1,23 miljoen geregistreerd in ons land). Wereldwijd is de meest voorkomende uitgang .com (volgens het DomainWire Global TLD Report 2016 zijn er meer dan 125 miljoen van dergelijke domeinen).

2024 Bijgewerkt telefoonnummer Lead van wereldwijd

Wat zijn geografische of nationale eindes?

Geografische  whatsApp number materials eindes geven aan dat je tot een bepaald land behoort . Voor Tsjechië is dit de uitgang .cz, in Slowakije .sk en voor de Europese Unie .eu.

Hoe zit het met generieke domeinen (gTLD’s)?

De meest bekende generieke uitgang is  .com (van Engelse commercial). In het buitenland, vooral in de VS, zijn de uitgangen .gov (overheidsautoriteiten), .edu (onderwijsinstellingen), .org (non-profitorganisaties), .info (informatie) of .net (netwerken en communicatie) ook gebruikelijk.

Kan ik de .sexy-extensie registreren?

Ja. De nieuwe gTLD-uitgangen er lists  openen ongekende mogelijkheden voor u. Je kunt kiezen uit varianten als .guru, .zone, .design, .bike, .cool, .love, .fail, .dj en tientallen andere. U kunt ze bijvoorbeeld vinden in de zoekopdracht op  DOMENA.cz .

TIP: Je kunt ook op fantasierijke wijze nationale eindes gebruiken. Laat je inspireren door de naam uloz.to. Het achtervoegsel .to (behorend bij de staat Tonga) is in dit geval geen geografische sticker, maar een volwaardig onderdeel van de merknaam.

Hoe een gratis domein te vinden

Een gratis domein kunt u bijvoorbeeld  eenvoudig vinden op DOMENA.cz . U kunt ook op uw mobiele telefoon zoeken, bijvoorbeeld wanneer u in de rij bij het postkantoor verrast wordt met een idee voor een mooie domeinnaam.

TIP: Wees heel duidelijk over uw bedoelingen met het domein (of de website die erop gaat draaien). Een latere domeinwijziging zou de positie van uw site in zoekmachines verslechteren en het moeilijker maken om uw merk op de markt te brengen.

Wanneer u overweegt hoe u een domein kiest , raden wij u aan  zeven eenvoudige principes te volgen .

Het zoekresultaat kan er zo uitzien. U ziet de domeinen overzichtelijk gesorteerd in categorieën.

Hoe een domein registreren?

Je hebt een verzonnen naam, het domein is gratis, dus we kunnen aan de slag. Er zijn een aantal registrars. Het is het meest praktisch om een ​​domein te kopen bij een registrar die ook hosting levert .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *