oplo ne preporučamo korištenje ove metode

I dalje možete koristiti masovno praćenje, ali budite oprezni. Pametni Instagram algoritmi naučili su pratiti sumnjiv promet. Jedan nespretan potez i bit ćete “zabranjeni” ili će vam se račun blokirati.

 

Što je masovno praćenje na Instagramu?

Masovno praćenje je masovna pretplata na korisnike u cilju povećanja broja pretplatnika. Učinkovitost ovisi o pravilnoj organizaciji procesa. Možete poslati zahtjeve na 1000 korisnika i ne dobiti niti jedan odgovor ili možete poslati zahtjeve na 200 profila od kojih će 100 prihvatiti poziv i poslati odgovor.

Vrste masovnog praćenja na Instagramu

Možete se pretplatiti ručno ili automatski. Prva metoda je prilično zamorna – bezumno klikanje na odgovarajući gumb nije dovoljno, trebate odabrati odgovarajuće račune uživo, lajkati nekoliko fotografija, pregledati priče, pretplatiti se. Zbog Instagramove borbe s varanjem, nećete moći odmah prijeći na sljedeći račun – između dvije radnje mora proći 5-8 minuta.

 

Ručno masiranje je dug i naporan proces. S pozitivne strane, nebitna publika je praktički isključena.

Automatsko masovno praćenje je brže. U posebnim uslugama i programima možete postaviti parametre za odabir računa, odrediti intervale i ograničenja te postaviti ograničenja geolokacije.

Uspješan primjer masovnog praćenja Instagrama

Tipično, 1000+ pretplata znači da se račun promovira masovnim praćenjem. Štoviše, ako ima još više pretplatnika, a među njima je i maksimalno uključena, živa publika, metoda se može smatrati uspješnom. Kao, na primjer, u ovom računu.

 

Statistika kaže da je masa nakon konverzije oko 5-7%. Pretplatom na 100 korisnika u prosjeku ćete dobiti 6 pretplatnika.

Massfollowing i masslajkanje

Kao i masovno praćenje, masovno lajkanje je metoda umjetnog povećanja pokazatelja na društvenim mrežama pomoću posebnih usluga i botova. Ali ako se u prvom slučaju dobivaju pretplatnici, onda u drugom – lajkovi ispod postova. Pritom se masovno lajkanje može koristiti ne samo na Instagramu, već i na drugim društvenim mrežama. I, za razliku od masovnog praćenja, potrebno je više vremena za oponašanje prirodne aktivnosti.

Često se ove dvije metode koriste istovremeno. No, ne preporučujemo im pribjegavanje, jer, prvo, obmanjuje korisnike. Kao rezultat takvih postupaka stvara se umjetna popularnost i aktivnost koje zapravo nema. A pretplatnici obično brzo otpadaju jer su nezainteresirani i pasivni. Osim toga, zbog masovnih akcija, račun riskira da padne pod sankcije društvenih mreža, uključujući blokiranje. Stoga je sigurnije rasti organski, kroz kvalitetan sadržaj i uključivanje stvarne ciljane publike.

Radi li masovno praćenje u 2024.?

Prije samo 5-10 godina ovo je bio jedan od najučinkovitijih načina za brzo dobivanje pretplatnika. Ali vremena se mijenjaju, algoritmi postaju sve pametniji, korisnici sve sofisticiraniji. Ako su prije spremno pratili nekoliko novih blogova i računa, sada svakodnevno primaju pozivnice od nekoliko poslovnih profila – uključujući vašu konkurenciju – koje pažljivo filtriraju.

Tprivlačenja pretplatnika!

Kako se Instagram bori protiv varanja?

Algoritmi koji tvore Instagram feed postali su napredniji i sada pretplatniku ne prikazuju sve vijesti za redom, već samo one koje je spremniji pratiti. Stoga, čak i ako vas korisnik prati, to ne jamči njihov angažman.

Druga poteškoća leži u ograničenjima. Ako prekoračite ograničenja broja zahtjeva ili ih šaljete češće od očekivanog, možete dobiti zabranu u sjeni ili blokadu računa. Ujedno se uzimaju u obzir i otkazane pozivnice. Ako ste poslali 7 zahtjeva za pretplatu i otkazali 3, algoritmi ih zbrajaju.

Osim toga, korištenje operativne sheme koja slijedi masovno nosi sljedeće rizike:

Sve to dovodi do pada kvalitete računa i smanjenja aktivnosti. Mnogi botovi i komercijalni računi ostavit će nepotrebne komentare, među kojima će se jednostavno izgubiti aktivnost pretplatnika uživo. Stoga 2024. godine automatsko masovno praćenje čini više štete nego koristi. U svakom slučaju, bolje je koristiti potpunu SMM promociju. Osigurat će visokokvalitetnu i istinski angažiranu publiku.

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Pročitajte više o alternativnim načinima privlačenja pretplatnika u članku

Promocija na Instagramu od nule. Sve pojedinosti i upute korak po korak

Za i protiv masovnog praćenja

Automatsko dobivanje pretpla Наколькі важныя маркетынгавыя кампаніі па электроннай пошце ў Inbound? tnika je relativno jeftin način za stjecanje publike. Ali kliknuti na nekoliko gumba u usluzi i dobiti 10.000 pretplatnika tjedno neće uspjeti – masovni pad je previše rizičan događaj i stoga zahtijeva pažljivu pripremu u obliku gotovog i stvarno zanimljivog profila, razrađujući cilj publike, postavljajući program u skladu s ograničenjima. Osim toga, pravila i ograničenja na Instagramu stalno se mijenjaju, pa ćete morati stalno pratiti ažuriranja.

U 2024. pretplatnicima je masovno praćenje već postalo dosadno – mnogi zatvaraju račune, a neki čak podnose žalbe. Kao rezultat toga, račun je blokiran i svi napori su poništeni.

Kako se pripremiti za masovno praćenje

Ali ako se ipak odlučite pribjeći ovoj metodi, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći:

  • Provjerite reputaciju usluge zčnjaci mo chine directory raju maka varanje. Odaberite alate s pozitivnim recenzijama stvarnih korisnika. Proučite recenzije u neovisnim izvorima, obratite pozornost na datum registracije usluge kako biste izbjegli nedavne jednodnevne događaje. I koristite jednu provjerenu uslugu – na taj način možete izbjeći nagle skokove u broju publike i sankcije od strane Instagrama.
  • Analizirajte svoju ciljanu publiku. Važno je točno razumjeti kakvu vrstu pretplatnika trebate, iz kojih zemalja i regija, njih dob i interese. To će vam pomoći da što točnije prilagodite varanje.
  • Postavite realne ciljeve za broj pretplatnika, uzimajući u obzir temu i povijest vašeg računa. Prebrzo i veliko povećanje pobudit će sumnju Instagrama. Obloga bi trebala izgledati što prirodnije.
  • Analizirajte kvalitetu novih pretplatnika. Botovi i neaktivni računi brzo će prestati pratiti. Usredotočite se na angažiranje svoje prave publike. Pažljivo pratite dinamiku ključnih pokazatelja – odjave, lajkovi, komentari, CTR. Analitika će vam pomoći da na vrijeme uočite sankcije i odstupanja od plana kako biste prilagodili svoju strategiju.

I ne zaboravite raditi na kvaliteti sadržaja, zanimljivim tehnikama i personalizaciji. Inače će čak i pravi pretplatnici brzo izgubiti interes za vaš račun, a masovno praćenje Instagrama neće donijeti željeni rezultat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *