Home » News » Digitaalinen B2B-brändäys: Miksi unohdimme ja miksi vihaan Starbucksia?

Digitaalinen B2B-brändäys: Miksi unohdimme ja miksi vihaan Starbucksia?

Totuus on, että en, en vihaa Starbucksia. Mutta luultavasti sait lukea tämän artikkelin otsikosta, joka joko suututtaa sinua tai jaat, mutta olet pahoillasi. Tunnet brändiä kohtaan ovat saaneet sinut lukemaan sen. Olisi naiivia ajatella, että tässä on kyse kahvista: kyse on sielusta. Kun puhumme brändäyksestä, kyse on aina sielusta. Mutta myymmekö sielumme digitaaliseen markkinointiin?

Digitaalinen markkinointi on ollut vastaus kunnianhimoisimpien markkinointijohtajien rukouksiin. Sen avulla voimme toteuttaa strategioita, jotka on laskettu millimetriin ja senttiin. Voimme mitata, mitä kukin teko meille maksaa ja ennen kaikkea mitä hyötyä siitä meille on! Mutta kun ajattelemme vain numeroita, me brändäämme romantikkoja nostalgisesti.

“Ehkä se johtuu vuosien aikana kertyneestä turhautumisesta

koska emme pysty mittaamaan offline-kampanjoiden tuloksia, mutta digitaalisissa strategioissamme unohdamme sielun.”
Miksi unohdamme brändäyksen digitaalisissa strategioissamme? Miksi ajattelemme vain liidien saamista ja tulosten saavuttamista? Se painaa meitä. Ehkä se johtuu vuosien aikana kertyneestä turhautumisesta, koska emme pysty mittaamaan kampanjoidemme todellisia tuloksia, mutta digitaalisissa strategioissamme unohdamme sielun.

Mitä on digitaalinen brändäys?
Kun puhumme digitaalisesta brändäyksestä, tarkoitamme niitä strategioita, prosesseja tai tekniikoita, joita käytämme brändin luomiseen ja asemointiin erilaisten digitaalisten alustojen kautta. Ei tuloksia, ei napsautuksia, ei liidejä. Tavoitteena on luoda brändi. Se on tavoite, jonka digitaalisen markkinoinnin ammattilaiset aliarvioivat liian usein ja B2B-ammattilaiset halveksivat suoraan.

Tosiasia on, että brändäys on välttämätöntä, ja sen unohtaminen on virhe. Ja jos. Se on tarpeen myös digitaaliselle maailmalle ja jopa B2B: lle . Välitätkö vain numeroista? No, puhutaanpa numeroista. Kuluttajista 40 % perustaa ostopäätöksensä tuotteen heissä herättämälle luottamukselle, ja toisaalta 63 % kuluttajista uskoo, että tuotemerkki on tärkein syy, miksi he luottavat tuotteeseen. Eli ilman hyvää tuotemerkkiä 25,2 % piirakasta puuttuu.

“Ilman hyvää tuotemerkkiä menetät 25,2 % piirakasta.”
Jos et panosta brändäykseen, luotat liikaa tuotteeseesi. Kuten alussa sanoimme, kun puhumme Starbucksista, emme puhu kahvista. Jos puhuisimme kahvista, kukaan ei olisi valmis maksamaan lähes 4 euroa vesipitoisesta lattesta. Koska, ei, en vihaa Starbucksia, mutta en pidä heidän kahvistaan. Mutta rakkaus on sellaista. Aivan kuten Telegram Data oikeassa elämässä, et rakastu pankkitiliin, kauneuteen tai markkinoiden parhaisiin. Rakastat sielua.

Voitko varmistaa että tuotteesi on aina parempi kuin kilpailija? Kukaan ei voi Sinun on parasta alkaa

Telegram Data

rakentaa brändistrategiaasi. Rakenna vankka brändi, täynnä merkitystä ja niin voimakas, että kohdeyleisösi unohtaa tuotteesi, sen hinnan ja jopa sen, että se on kilpailijoita huonompi.

“Rakenna vankka brändi, täynnä merkitystä ja niin voimakas, että kohdeyleisö unohtaa tuotteesi, sen hinnan ja jopa sen, että se on huonompi kuin kilpailija . ”

Intel: Paras esimerkki siitä, että B2B-brändäys toimii
Intelin hakkeroitu tapaus. Olet ehkä jo Kur’ana proroku Muhammedu vihannut hänestä puhumista. Jos B2B-brändisi on voimakas, voit lopettaa lukemisen tästä kohdasta. Jos ei, olet kuullut meidän puhuvan tästä menestystarinasta tarpeeksi.

Se on loistava tapaus B2B- alb directory brändäyksestä. Niin hienoa, että emme edes puhu tuotteesta. Jotta? Tärkeintä on, että tietokoneessani on Intel Inside . Kukaan ei välitä siitä, mitä Intel tekee ja miksi on tärkeää, että tietokoneellasi on se – mutta me haluamme sen.

Intelillä on ollut vaikeaa! Kuvittelen heidän johtajiensa keskustelevan: – “Miksi meidän pitää panostaa brändäykseen? Brändäys ei ole meitä varten. Se ei ole B2B:lle.” Millaisen virheen he olisivatkaan tehneet kuunnellessaan “tätä ei ole koskaan tehty näin” haamuja!

Intel päätti sijoittaa suuren osan budjetistaan ​​yhteistyöhön asiakkaidensa mainonnan kanssa. Intel-prosessorilla varustetut tietokoneet mainostettiin viimeisellä mainoksella “Chan-TunTunTun”, jonka me kaikki muistamme. Vuodesta toiseen. Emme myös.

Scroll to Top