Teollisissa ympäristöissä on yleistä kuulla, että markkinointitoimenpiteet tuovat yrityksille vain aineettomia etuja. Tämä ajatus kätkee kuitenkin yleensä paljon surullisemman todellisuuden: sen, että teollisessa markkinoinnissa yritykset eivät vaivaudu suunnittelemaan strategioita, jotka tähtäävät konkreettisten ja mitattavissa olevien tavoitteiden saavuttamiseen. Katsotaanpa, kuinka sijoitetun pääoman tuottoprosentti voidaan osoittaa markkinoinnissa.
Me kaikki tiedämme, että minkä tahansa yrityksen perimmäinen tavoite on myydä. Eikä teollisuus ole poikkeus. Mutta todellisuudessa asiakkaiden lisääminen ei ole tavoite sinänsä. Meitä pitäisi kiinnostaa se, miten se saavutetaan, ja sen saavuttamiseksi on tärkeää, että tiedämme hyvin, mikä myyntiprosessimme on.
Teollinen markkinointi on tulosmarkkinointia
Emme aio myydä henkilölle, joka ei tunne meitä, emmekä varsinkaan pitkässä ja monimutkaisessa teollisessa ostoprosessissa jollekin, jonka kanssa meillä ei ole tiettyä suhdetta. Siellä meidän on keskityttävä tunnistaaksemme ja saavuttaaksemme tavoitteemme.
Ensinnäkin keskitymme houkuttelemaan käyttäjiä verkkosivustollemme lisätäksemme näkyvyyttämme.
Toiseksi parannamme sivuston tulosprosenttia varmistaaksemme, että mahdollisimman monista vierailijoista tulee liidejä .
Kolmanneksi käytämme näitä kontakteja luodaksemme tarvittavan suhteen potentiaaliseen asiakkaaseen ja siten ymmärtämään parhaan tavan auttaa heitä ratkaisemaan ongelmansa tuotteidemme ansiosta.
Neljänneksi meidän on säilytettävä nämä asiakkaat ja muutettava heistä yrityksemme lääkemääräyksiä.
Näin katsottuna kunkin vaiheen tavoitteet on helppo määritellä nopeasti: etsimme vierailijoita, joista tulee kontakteja, joista myöhemmin tulee asiakkaita, jotka lopulta määräävät meidät.
Ongelmana on, että tämä lähestymistapa on liian yleinen, emmekä voi perustaa markkinointitoimiamme näin epämääräisiin ehdotuksiin . Jos haluamme, että strategiamme on järkevä ja mikä vielä tärkeämpää, että voimme mitata tarkasti sen kannattavuutta, meidän pitäisi olla paljon tarkempia.
Toimenpiteet parantamiseksi
Fyysikko ja matemaatikko William Thompson, Lord Kelvin , teki tunnetuksi, että mitä ei ole määritelty, ei voida mitata; sitä, mitä ei mitata, ei voida parantaa , mikä on toistettu mantrana yritysanalyytikoiden keskuudessa ympäri maailmaa vuosia. Ja hän oli tietysti oikeassa. Tiedämme, että yksi digitaalisen markkinoinnin C-tason johtoryhmä strategian menestyksen avaimista on parantaa yrityksen näkyvyyttä hakukoneiden kautta, mutta… kuinka paljon? millä keinoin? Koska sillä ei ole samaa hintaa eikä se toimi samoilla määräajoilla orgaanisessa sijoittelussa kuin esimerkiksi AdWords-kampanjoissa.
Mitä ei ole määritelty ei voida mitata; mitä ei mitata, sitä ei voi parantaa
Siksi huono lähestymistapa tässä tapauksessa olisi tyytyä sanomaan, että tavoitteemme on lisätä liikennettä hakukoneen Webiin. Sen sijaan hyvä lähestymistapa voisi olla keskittyä lisäämään orgaanisten hakujen määrää tuotteissamme 5 % seuraavien 12 kuukauden aikana.
Se on hyvä lähestymistapa, koska se ei vain ilmaise halua lisätä orgaanista hakua; Siinä on myös erityinen osio, jossa keskitytään (tuotteisiin), merkitään haluttu lisäys (5 %) ja määritellään, milloin tämä tavoite on saavutettava (12 kuukauden kuluessa).
Selkeät ja mitattavissa olevat tavoitteet
Markkinoinnin tavoitteita Ovi događaji nisu samo središnji za kirjoitettaessa on erittäin tärkeää olla mahdollisimman täsmällinen, jotta koko tiimi voi keskittyä samaan suuntaan. Epämääräinen, hajanainen hyökkäys pakottaa alb directory lisäämään ponnisteluja ja aiheuttaa korkeampia kustannuksia, koska keskittyminen hajaantuu.
Hyvän tavoitteen pitäisi kertoa meille mitä, milloin ja missä . Ja niiden kautta voisimme päätellä näiden toimien syyt. Jäljelle jää vain miten, jolloin markkinointitiimin tai -toimiston on keskityttävä kehittämään kaikkia ponnistelujaan.