2 peamist muudatust Google Analytics 4-s ja miks peaksite selle installima

Olete juba aru saanud, et oma veebisaidi liikluse Ostke mobiiltelefoni numbri müügivihje jälgimine ja mõõtmine on oluline ning Google Analytics on turul üks populaarsemaid veebianalüütika tööriistu. 2020. aasta oktoobris tutvustas Google varasemat Google Analyticsi rakendust ja veebisaiti Google Analytics 4-na, mis on Google Analyticsi uusim versioon.

Kui lähete Google Analyticsi kontot või atribuuti looma , on Google Analytics 4 nüüd pakutav vaikeversioon. Saate siiski installida Universal Analyticsi, mis on versioon, mille enamik kasutajaid on praegu tõenäoliselt installinud, kuid see valik on peidetud.

Siiski pole halb mõte installida nii Google Analytics 4 kui ka Universal Analytics ning käitada neid paralleelselt, eriti kui olete Universal Analyticsiga harjunud. Lisaks peaksite säilitama oma Universal Analyticsi olemasoleva versiooni, kuna Google jätkab Google Analytics 4 arendamist ja värskendamist. See annab teile veidi aega uue lahendusega harjumiseks.

Uus andmemudel Google Analytics 4 jaoks

Universal Analytics kasutab erinevate tabamustüüpidega seansipõhist mudelit. Andmed saadetakse lehevaatamise tabamuste ja sündmuste tabamustena ning mõned e-kaubanduse põhiandmed saadetakse tehingute tabamustena.

Ostke mobiiltelefoni numbri müügivihje

Google Analytics 4 kasutab sündmustepõhist mudelit, mis on üle võetud Firebase’ist, mis on Google’i platvorm mobiili- ja veebirakenduste arendamiseks . Iga sündmust eristatakse parameetriga event_name ja sündmust kirjeldavate lisaparameetritega.

Google Analytics 4 uus aruandlusvorming

Need on lihtsustanud juurdepääsu põhiaruannetele. Näiteks Google Analytics 4-s on Universal Analyticsiga võrreldes kasutajate värbamisaruande vaatamine kanalite kaupa ühe kliki võrra vähem. Lisaks pakub Google Analytics 4 teile paljude aruannete jaoks paremaid visualiseerimisi.

Universal Analyticsis oli standard aja jooksul suur joondiagramm, mille all oli andmetabel.

Nüüd näeme, kuidas iga kanali liiklus aja Současném komerčním prostředí scéně jooksul areneb, lisamata iga kanali jaoks segmente iga kord, kui aruannet vaatate. See tähendab, et te ei pea ka Data Studios eraldi aruannet looma, välja arvatud juhul, kui soovite jagada nendega, kes Google Analyticsit tegelikult ei kasuta või kellel pole sellele juurdepääsu.

Google Analytics 4 installimine

Google Analytics 4 installimiseks on mitu võimalust.

Google Analytics 4 installimine otse veebisaidi koodi

Kui loote uut kontot, saate selle installida otse veebisaidi HTML-koodi.

Google Analytics 4 installimine olemasoleva UA kontoga

Kui teil juba on Universal Analyticsi konto, saate teha mõned muudatused, et alustada andmete saatmist Google Analytics 4 atribuudile.

Google Analytics 4 installimine Google Tag Manageriga

Kui eelistate kasutada Google Tag Manageri, saate kasutada Google Analytics 4 konfiguratsioonimärgendi tüüpi.

Ühendatud saidimärgendid andmete saatmiseks nii Google Analytics 4 kui ka UA atribuutidele

Ühendatud saidimärgendid on Google Analyticsi funktsioon, mis võimaldab teil hõlpsasti andmeid Google Analytics 4 atribuudile saata, ilma et puudutaksite koodi või mis tahes silte Google’i märgendihalduris. Teie veebisaidil peab juba olema gtag.js.

Järeldus

Meil ei ole ajakava selle kohta, millal Google adb directory Universal Analyticsi sulgeb, kuid nende ressursid uute Analyticsi funktsioonide arendamiseks on keskendunud Google Analytics 4-le. Vaadake ülalolevaid videoid, et näha, kuidas installida Google Analytics 4 ja käitada selle mõlemat versiooni. Google Analytics paralleelselt.

See artikkel ilmus algselt Growth Learneris ja on loal uuesti avaldatud.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *