15 vrsta društvenih medija koji će vam pomoći da poboljšate svoj brend

Odabir pravih tipova društvenih medija za vaše poslovanje Malo je vjerovatno da imate vremena i resursa da povećate prisustvo vašeg poslovanja na svakoj platformi društvenih medija. Najbolje što možete učiniti je otkriti koje su platforme društvenih medija idealne za vaše poslovanje. Evo tri stvari koje treba uzeti u obzir kada odlučujete koje su platforme društvenih medija najbolje za vaš brend. 1. Upoznajte svoju publiku Ne postoji jedinstveni pristup kada su u pitanju društveni mediji. Morat ćete istražiti koje demografije obično koriste određene platforme društvenih medija kako biste lakše odlučili koje su vrijedne vašeg vremena i truda.

Na primjer istraživanja su pokazala da

godišnjaci čine oko 33% korisnika Instagrama , dok je B2B lista e -pošte samo 16% osoba od 50-64 godine. Ako su vaši proizvodi i usluge usmjereni na stariju publiku, Instagram neće biti vrijedan vašeg vremena. S druge strane, 50-64 godišnjaci čine 29% korisnika Facebooka i oni su najveća demografska grupa na platformi. Imajući to na umu, možete pretpostaviti da je veća vjerovatnoća da ćete dosegnuti svoju ciljnu publiku fokusiranjem na Facebook. Nakon što izvršite svoje istraživanje, možete suziti opcije platforme društvenih medija na one koje najbolje odgovaraju vašoj ciljnoj publici i kreirati sadržaj relevantan za njih. 2.

B2B lista e -pošte

Znajte svoje ciljeve Ne koriste sv

e kompanije društvene mreže za postizanje istih ciljeva. Morate bulk lead shvatiti svoje specifične poslovne ciljeve i prihvatiti platforme koje vam mogu pomoći da ih postignete. Recimo da ste poslovno-potrošačka (B2C) kompanija koja prodaje maloprodajne proizvode. Ako ste željni da predstavite svoje proizvode, vjerovatno biste mogli imati koristi od društvenih platformi koje se fokusiraju na fotografije i video zapise.

Međutim, ako ste poslovno-poslovna

kompanija koja prodaje softver velikim Učinkovite strategije zadržavanja članova za jačanje vaše zajednice preduzećima, htjet ćete se fokusirati na. T platforme kao što je LinkedIn . Na LinkedInu možete ugostiti webinare i prijenose uživo sa stručnjacima iz industrije kako biste svojim sljedbenicima pokazali da je vaša kompanija vodeća u svojoj industriji. 3.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *