20 provjerenih ideja za objavljivanje na društvenim mrežama za

Brzo i jednostavno mjesto za početak s društvenim medijima je objavljivanje originalnog sadržaja koji proizvodi vaše poslovanje. To može uključivati ​​članke, infografike, izvještaje, vodiče, postove na blogu ili video zapise. Ne samo da će ovo pomoći u promociji vašeg brenda, već vam može pomoći i da postanete misaoni lider među svojim sljedbenicima i industrijom. Na društvenim mrežama objavite primjer dijeljenja sadržaja kompanije. 2. Istaknite relevantne vijesti iz industrije Još jedna ideja za objavu na društvenim mrežama je dijeljenje važnih vijesti iz industrije iz vjerodostojnih izvora.

Ovo će vaše pratioce ažurirati o najnovijim

trendovima, vijestima i istraživanjima vezanim za vašu Kupite broj mobilnog telefona industriju. Također, umjesto da samo ponovno postavljate vijesti i nazivate to danom, razmislite o podizanju njegove prezentacije. To možete učiniti tako što ćete vijesti iz industrije popratiti svojim originalnim sadržajem kao što je blog ili podcast koji bi mogao pružiti bolji uvid u temu. 3. Organizirajte sesiju Pitaj me bilo šta (AMA). Održavanje AMA sesije je odličan način da obrazujete svoju publiku jer vam omogućava da pokažete svoju stručnost na određenoj temi.

Kupite broj mobilnog telefona

Također možete pozvati influensere ili stručnjake

iz industrije za teme koje bi mogle biti izvan vašeg bulk lead područja kako biste nastavili pružati vrijednost svojim sljedbenicima. Potrudite se da na sva pitanja odgovorite detaljno i na vrijeme. Ovu priliku također možete iskoristiti za promociju vašeg poslovanja ili novih proizvoda ili usluga. Na primjer, ako posjedujete trgovinu za kućne ljubimce, možete ugostiti AMA o savjetima za njegu kućnih ljubimaca. Ovo bi bio odličan način da izgradite odnose s potencijalnim kupcima i pokažete svoje znanje o industriji kućnih ljubimaca.

Evo primjera AMA objave iz B2B organizacije

Primjer objave na društvenim mrežama Pitajte me Učinkovite strategije zadržavanja članova za jačanje vaše zajednice bilo što. 4. Izložite proizvode i usluge Visokokvalitetne fotografije koje prikazuju vaše proizvode ili usluge mogu biti efikasan način promocije vašeg poslovanja. Da bi ova vrsta objave bila uspješna, morate razmisliti o tome kako želite dizajnirati objavu, koja veličina objave na društvenim mrežama bi najbolje funkcionirala i kako možete kreativno prikazati svoje proizvode ili usluge. Iskoristite prednosti vizualnog pripovijedanja i ne bojte se razmišljati izvan okvira za kreativne ideje sadržaja . Na primjer, ako ste trgovina odjećom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *